google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U
top of page

Efes Celcus Kütüphanesi'nde Defile, Asklepion Tiyatrosu'nda Konser

2007-06-26

Dünyaca ünlü tekstil, hazır giyim markalarının sahiplerini ve temsilcilerini ağırlayan Bossa Tekstil, koleksiyonunu, ünlü mankenlerin katılımıyla sunmuş. Etkinlik sırasında, Cem Adrian da Aşık Veysel'in bestelerini seslendirmiş.

71 yıldır aralıksız süre gelen Uluslararası Bergama Kermesi de 7 gün 7 gece süren etkinliklerin ardından, Coşkun Sabah'ın Asklepion Antik Tiyatro'da konser vermesiyle sona ermiş.

Coşkun Sabah'ın şarkılarına eşlik etmek için Antik Tiyatro'yu dolduran Bergamalıların sayısı basında yer almadı. Ancak, Ege sularında bir gemide ağırlanan ve Kuşadası'na demirleyen gemiden inerek Efes Antik Kenti'ne gelen, dünyaca ünlü markaların sahipleri ve temsilcilerinden oluşan konukların sayısının 200 civarında (Kaynak: Selçuk Bölge Haberleri),  Uluslararası Bergama Festivali'nin dördüncü gününde gene Asklepion Antik Tiyatro'da 1.5 saat sahne alan Emre Aydın'ın izleyici kitlesinin de 5.000 kişi olduğu öğrenildi (Kaynak: Bergama Kuzeyege Gazetesi). Gelgelelim, neredeyse MÖ 4. yüzyıla tarihlediğimiz tiyatronun kapasitesi 3.500 kişi... Anlayacağınız, ölümlerin giremediği Sağlık Merkezi'nde faciaya ramak kalmış.

Defilenin, kütüphanenin önünde gerçekleştiği fotoğraflardan anlaşılmaktaysa da mankenlerin soyunma mekanlarının neresi olduğu, bütün bu organizasyonlar için kullanılan ekipmanın içeri ve dışarı yüklemelerin sonucunu, çekilen elektrik ve telefon hatlarının ve ses sistemlerinin verdiği zararı, konteynırların park yerinin neresi olduğunu, catering servisi için mekanın neresinin kullanıldığını, catering'deki ısıtma ve soğutma işlemlerinin nasıl yapıldığını  filan da öğrenemedik.

Ayrıca, bu izinleri kimin verdiğini, bunlardan kira alındıysa kimin aldığını da merak etmekteyiz. Fotoğraflara bakılırsa Bergama organizasyon sorumlusu Bergama Belediye Başkanı görülüyor. Antik Tiyatroların yönetimi de yerel belediyelere verildi de biz mi bilmiyoruz? Peki ya Efes? Haydi Devlet Tiyatrosu gösterilerini bir yere kadar anladık da, neredeyse 2000 yaşındaki Celcus'a bu eziyeti kimin ettiğini bilen var mı?

 


Ayşe Didem Bayvas

 

 

TAY Haber için tıklayınız.

bottom of page