google-site-verification=PbL_5t5j-grNUlEnxPDPRb9h69cnQI7ks2lm5P-n88U Louis Marie de Schryver
top of page

Louis Marie de Schryver

Louis Marie de Schryver’in (1862-1942) kariyerinin başlangıcında Belle Époque dönemi Parisi'ndeki modern yaşam, sanatçılar için giderek daha popüler bir konu haline geldi.

📍

Paris'in günlük yaşamı yeni bir konu değildi, ancak 19. yüzyılın ikinci yarısında caddeler ve dolaşan şehir insanlarına ilgi artmıştı. Yüzyıl sona ererken, modaya uygun kafeler, büyük ölçekli mağazalar ve Dünya Fuarları, Parislilerin evlerinin dışına çıkmasını ve sanatın yaratıcı merkezinde birbirleriyle etkileşime girmesini sağlıyordu.

📍

De Schryver'ın Paris sahneleri, yalnızca teknik olarak değil, aynı zamanda sahnenin kendiliğindenliği için de büyük ilgi görmeye başladı. Çiçek satıcıları, atlar ve arabalar ile Paris'in zarif insanlarını tasvir ettiği gibi sokakları süpürenler ve çamaşır yıkayanları tasvirleri de Schryver'ı Belle Époque sanatçılarının en üst seviyesine yerleştiren bir gerçekçilik ve ışıkla doluydu.

📍

Ben onun bu ışıltılı resimlerini pek severim. Çiçeklerin coşkusunu, kadınların kıyafetlerindeki detayları, yeni Paris’in caddelerini, çiçek satıcılarının özenini yansıtmasını siz de görün istedim.

📍

İyi pazarlar…




1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page